El president de Burkina Faso, Blaise Compaoré, va decretar l'estat de setge al país i va dissoldre el Govern, després d'una violenta i massiva protesta ciutadana contra la reforma constitucional que havia impulsat per prolongar el seu mandat, amb assalt al Parlament inclòs. Compaoré, que va prendre aquesta decisió després de reunir-se amb el Consell de Ministres, va assenyalar estar disposat a negociar amb l'oposició i que el general Gilbert Diendere serà ara l'encarregat de restablir l'ordre al país.

Després de l'anunci, Diendere va explicar que l'Assemblea Nacional queda dissolta i va informar de la creació d'un "òrgan de transició" per garantir un retorn a la normalitat en un termini de 12 mesos. A més, va decretar el toc de queda a tot el país des de les set de la tarda fins a les sis del matí.

Per part seva, el líder de l'oposició, Zéphirin Diabré, va criticar la mesura presa pel president burkinès i va demanar als ciutadans que s'abstinguin d'atacar persones i la propietat.

Les protestes contra el president de Burkina Faso, que porta en el poder des de 1987, es van iniciar fa dos dies, quan milers de persones es van manifestar a la capital al crit de "Vint anys és suficient", en al·lusió al temps que porta Compaoré al poder.