El president del Govern, Mariano Rajoy, va afirmar que, a Espanya "no hi ha impunitat" davant la corrupció política i que "el que la fa, la paga". A la roda de premsa que va oferir al costat de la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, Rajoy es va referir als últims casos de corrupció, com el de l'operació Púnica, i va destacar que el Govern i els partits han de treballar amb determinació per evitar que tornin a produir-se.

En aquest context, va anunciar que el Consell de Ministres aprovarà avui la creació de 112 places de magistrats i 167 de jutges d'adscripció territorial i dues places de magistrats per a la Sala Penal de l'Audiència Nacional, a més de la creació del consell de transparència i bon govern encarregat de vetllar pel compliment de la Llei de Transparència.

A més, el PP està enllestint una iniciativa per reformar el Reglament del Congrés amb l'objectiu que un diputat pugui ser suspès de les seves funcions en el moment en què s'enfronti a l'obertura de judici oral per una causa de corrupció.

Paral·lelament, el PP va rebutjar en la Junta de Portaveus del Congrés la convocatòria d'un ple extraordinari sol·licitat pel PSOE i IU i avalat per tots els grups de l'oposició, en el qual el cap del Govern donés explicacions sobre els darrers casos de corrupció. El portaveu del PP, Alfonso Alonso, va justificar el seu rebuig en el fet que dimecres ja es va celebrar un debat sobre la corrupció al Congrés i que no desitgen més debats "destructius" com aquest.

La presidenta andalusa, Susana Díaz, va considerar que "diu molt poc del president del Govern que quatre hores després de demanar perdó es dediqui a l'"i tu més" i a tacar la vida publica en aquest país", una actitud que evidencia "una falta de respecte" i en la qual a ella no la "trobaran". Per a Díaz, l'actuació de Rajoy va ser "una falta de respecte al conjunt dels ciutadans", que no és, va dir, "el que volen ni el que mereixen del president del Govern".