La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va considerar ahir que "no només serveix, tot i que està bé, demanar perdó i donar la cara" davant els casos de corrupció al PP, sinó que el seu partit i el Govern han de ser "molt contundents" i "prendre mesures dràstiques" davant d'uns fets "vergonyosos" i "indignants".

En aquest sentit, i després de la implicació de diversos dirigents i membres del PP a l'"Operació Púnica", el president del Govern, Mariano Rajoy, va demanar disculpes durant la setmana passada a tots els espanyols en nom del seu partit per haver nomenat per a alguns càrrecs persones que no han estat "dignes" i que, "en aparença", han abusat d'aquests.

Per aquest motiu, Sánchez-Camacho va considerar ahir que "no només serveix demanar perdó. S'ha de demanar perdó, donar la cara i dir "escolti, ens hem equivocat si hem confiat en gent que no ha actuat de manera digna, lleial i que són uns corruptes". Però a més s'ha de ser més contundent i dràstic". Sobre això, la dirigent popular va opinar que el "Govern, el president Mariano Rajoy i el partit han de ser molt contundents, expulsant aquestes persones, però anar encara més enllà".

Per exemple, va afegir, cal prendre "mesures dràstiques" de reformes en el Govern per "evitar que la corrupció segueixi estant escampada de la manera que ho ha estat en municipis i ajuntaments de tot Espanya, que han afectat el nostre partit o a d'altres", va dir. "Em consta que s'estan prenent mesures específiques, tant des del punt de vista intern com d'una responsabilitat penal molt més dura", va detallar.

Sánchez-Camacho va admetre que està "indignada", però va recordar que els ciutadans ho estan encara més, ja que "és vergonyós veure el tipus de vida inacceptable que portaven (fent referència així a aquestes persones), supera la indignació, és incomprensible que hagi passat".

Segons la seva opinió, la corrupció és "una xacra" i "el pitjor que ens podria estar passant a la societat en què vivim ara", en la qual, va dir, "la gent està fent molts sacrificis per sortir de la crisi i per arribar a final de mes, i ara estan veient que aquí hi ha hagut uns xoriços que s'han emportat els diners dels impostos que tant costa pagar. És indignant", va reiterar, abans de lamentar que fins ara no s'hagi arribat a elaborar "un gran pacte d'Estat" per lluitar contra la corrupció.