Isabel Pantoja, condemnada a dos anys de presó per blanqueig, va sol·licitar ajornar el seu ingrés a la presó el 15 de desembre per poder complir amb els seus concerts a Oviedo, Madrid i dos a Barcelona en cas de no prosperar el recurs de súplica que presentarà a l'Audiència de Màlaga. La cantant vol complir amb els concerts i va al·legar que ja tenen venudes les entrades per a les quatre actuacions.

Actualment, els advocats defensors de Pantoja treballen en l'elaboració del recurs de súplica que presentaran abans de divendres. L'Audiència Provincial de Màlaga va rebutjar dilluns suspendre l'ingrés a presó de l'artista i els advocats van avançar que presentarien un recurs de súplica que serà estudiat pel mateix tribunal de l'Audiència. Aquesta serà l'última oportunitat de l'artista per eludir el seu ingrés a la presó.

La sala, abans de pronunciar-se, donarà trasllat del recurs a la Fiscalia Anticorrupció que, previsiblement tornarà a rebutjar que se suspengui l'ingrés.

La cantant ha realitzat una transferència de 47.148 euros al compte de consignació del Jutjat, en una entitat bancària del Santander, com a part de la multa que li va ser imposada (1.147.148 euros) en la seva condemna per blanqueig de capitals, tot i que encara deu un milió d'euros.

Aquest és el segon pagament que fa l'artista, que intenta demostrar als jutges la bona voluntat per pagar la multa i complir amb el calendari de pagaments que dilluns l'Audiència Provincial de Màlaga va autoritzar que fes.

Ahir al matí es va donar trasllat a l'Audiència de Màlaga del justificant de pagament, ja que l'ingrés es va fer fa uns dies. El mes passat, Pantoja va fer un primer pagament de 100.000 euros com a part de la multa que li va ser imposada i va sol·licitar a la sala que li permetés abonar la resta de manera fraccionada dins el termini de dos anys que li permet la Llei.

El Consell de Govern de la Junta d'Andalusia va acordar revocar la concessió de la Medalla d'Andalusia a Isabel Pantoja, que haurà de tornar el guardó que va rebre l'any 2002, després de la seva condemna per blanqueig de capitals.

El Govern andalús va ratificar així la decisió que va adoptar el passat abril per fer-la efectiva quan la sentència fos ferma, i la revocació inclou la pèrdua dels "drets honorífics" inherents a la concessió.