Un palestí va resultar ferit per trets de les forces de seguretat israelianes prop de la reixa que aïlla Gaza. El ferit formava part d'un grup d'unes 250 persones que al matí es van acostar a la zona fronterera de la localitat de Kfar Aza, al nord de la Franja, per protestar per la tensió a l'esplanada de les Mesquites i a Jerusalem Est en general.

Els soldats israelians van disparar primer a l'aire per intentar dispersar els congregats i després contra la part baixa del cos d'un d'ells, que es va negar a deixar el lloc. Protestes similars es van succeir a altres punts de Jerusalem i Cisjordània, en particular a la localitat palestina de Nablus i al camp de refugiats de Shuafat, a Jerusalem Est, on van esclatar xocs entre agents israelians i joves palestins.

Per altra banda, la primera visita a l'exterior de la nova cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, va servir per evidenciar el divorci entre l'actual Govern israelià i la Unió Europea, als antípodes respecte la forma de resoldre el conflicte a Palestina.

Des de fa mesos, diplomàtics europeus admeten que la relació pateix per la insistència de l'Executiu israelià d'aprofundir l'ocupació i accelerar la colonització, estratègia que està asfixiant la solució dels dos Estats, per la qual aposta la UE.