Un jutjat de Sant Sebastià ha concedit a un exprés d'ETA penedit el dret a cobrar el subsidi d'atur per a alliberats de presó, ja que ha demanat perdó a les seves víctimes i no pot fer front encara a l'abonament de la responsabilitat civil. El Jutjat Social número 4 de Sant Sebastià ha estimat una demanda de l'exreclús d'ETA Joseba Arizmendi Ohiartzabal, que va sortir de la presó el novembre del 2013 després de complir més de 22 anys de condemna i va sol·licitar percebre el subsidi d'atur per a alliberats de presó.

No obstant això, el Servei Públic d'Ocupació Estatal va denegar la seva sol·licitud en considerar que l'exmembre d'ETA penedit no reunia els requisits per rebre la prestació, ja que no havia abonat la responsabilitat civil a les seves víctimes establerta en la seva condemna.

En la sentència, el jutjat considera que l'exprès sí reuneix els requisits que la llei estableix, des de l'1 de gener de 2014, per permetre que condemnats per terrorisme puguin cobrar aquest subsidi, ja que el compliment del requisit de satisfer la responsabilitat civil resulta "impossible" perquè els seus béns van ser embargats.