El líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha proclamat aquest dissabte secretari general de la formació amb un aclaparador suport dels simpatitzants, ja que ha obtingut més de 95.000 vots, més del 88% del suport. La decisió s'ha fet en el marc de l'assemblea constituent de Podem, al Teatre Apolo de Madrid, que ha servit per formalitzar la conversió de la formació en partit polític, i on també s'han elegit altres càrrecs de l'estructura interna de Podem. De forma paral·lela, el portaveu de Podem a Barcelona, Marc Bartomeu, s'ha mostrat contrari a unes eleccions plebiscitàries a Catalunya perquè, segons ha dit en una entrevista a Catalunya Informació, deixarien de banda l'eix social.

Pablo Iglesias ha obtingut un amplíssim suport dels simpatitzants de Podem i és des d'avui el primer secretari general d'una formació que ja lidera i que ara dóna el pas decisiu per organitzar-se com a partit polític.

Iglesias ha rebut més de 95.000 vots, segons s'ha donat a conèixer en la clausura de l'assemblea constituent que s'ha celebrat a Madrid, i té des d'avui llum verda per traçar la seva estratègia per trencar amb el bipartidisme del PP i el PSOE a l'estat espanyol. Tindrà al costat un equip de confiança on sobresurten noms com el d'Íñigo Errejón, Juan Carlos Monedero, Carolina Bescansa i Luis Alegre.

A l'assemblea constituent de Podem hi han assistit alguns representants de formacions d'esquerra tant d'Europa com de Sudamèrica. també hi ha assistit la líder de la formació Guanyem, Ada Colau.

Aquest matí, en una entrevista radiofònica el portaveu a Barcelona de Podem, Marc Bartomeu, s'ha referit a l'estratègia que adoptarà la formació a Catalunya. S'ha mostrat contrari a la celebració d'unes eleccions en clau plebiscitàries centrades en la independència perquè, ha recordat, deixarien de banda l'eix social.

Sobre la independència, Bartomeu ha explicat que Podem adoptarà el seu posicionament en el marc de l'organ de direcció a Catalunya, que encara s'ha de formar. Sí que ha recordat la posició favorable de Podem a favor del dret a decidir -sobre la independència i en general sobre altres qüestions- i ha afegit que ell el 9-N va anar a votar.