La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, va garantir ahir que el secretari de política de Podem, Iñigo Errejón, haurà de tornar els diners que ha rebut per a una tasca d'investigació a la Universitat de Màlaga "si no ha treballat o actuat correctament". En declaracions als periodistes a Estepa, la presidenta va confessar que li crida l'atenció que per a una plaça de zelador es presentin milers de llicenciats i per l'esmentada beca de la Universitat de Màlaga només s'hagi presentat només una persona.

Per això, va garantir que aplicarà la mateixa vara de mesurar en aquest cas què a la resta en què s'han detectat irregularitats, i va destacar que, si es demostra que els diners públics d'aquesta beca no s'han gastat correctament, demanarà el seu reintegrament. Díaz va apuntar que Errejón va admetre no haver complert amb les quaranta hores presencials que exigia la beca.

Avaluació periòdica

Segons va publicar el diari El Mundo Errejón cobra 1.825 euros al mes per una tasca investigadora en el projecte L'habitatge a Andalusia. Diagnòstic, anàlisi i propostes de polítiques públiques per al qual va ser contractat per un altre dirigent de Podem, Alberto Montero, i que compagina amb la seva activitat política. El referit projecte haurà d'estar acabat, entregat i justificat al detall el juny del 2015 i, de no ser així, la Conselleria no haurà d'abonar els fons assignats al projecte, un total de 284.604 euros, segons va indicar la Junta.

Per la seva banda, la rectora de la Universitat de Màlaga, Adelaida de la Calle, va dir que Errejón, ha estat avaluat de forma periòdica en la seva tasca investigadora per la qual va ser contractat per a aquesta institució acadèmic.