Els tres sacerdots i el laic denunciats per suposats abusos sexuals a menors a Granada diuen que mantindran la seva innocència "fins al final" i que només volen que "la veritat surti a la llum", mentre que una de les presumptes víctimes va traslladar la seva "absoluta confiança" en la justícia.

Un dia després que quedessin ahir en llibertat amb càrrecs, els denunciats van manifestara través del seu advocat, Javier Muriel, que no trobaven explicació a les dues denúncies per suposats abusos sexuals presentades en contra seu.

Una d'elles, la que va donar origen a la investigació que va derivar en la detenció de tots ells, va ser interposada l'octubre passat per un jove de 24 anys que ahir, després de conèixer la posada en llibertat amb càrrecs dels denunciats, va dir que mantenia la seva "absoluta confiança" en la justícia i en les institucions que treballen en aquest cas. El jutge només va decretar presó per a un dels denunciats, el pare Román, considerat capitost del grup, que va eludir la presó en abonar els 10.000 euros de fiança impostos.

La substitució

La Delegació d'Educació de la Junta a Granada va donar a conèixer que substituirà en uns dies el professor de religió denunciat, després que l'Arquebisbat li hagi retirat la idoneïtat per impartir les classes. Fonts de la Junta d'Andalusia van detallar que l'Arquebisbat de Granada va formalitzar la retirada de la idoneïtat al professor després que dilluns passat fos detingut per la seva implicació en la causa per abusos sexuals. Així ho va confirmar també l'Arquebisbat, que ha informat que li ha retirat la idoneïtat ("missió canònica") per exercir com a docent atenent a la normativa establerta en la legislació eclesiàstica.