Una policia i un atracador van morir ahir en el tiroteig registrat després d'un atracament a una sucursal bancària de Vigo, en què un altre agent va resultar ferit greu i una treballadora va rebre l'impacte d'una bala, tot i que està fora de perill, segons van informar fonts policials.

L'agent, que va morir una vegada iniciat el trasllat a l'hospital Meixoeiro, era Vanesa María Lage Carreira de 36 anys, i s'havia incorporat recentement al cos després d'una baixa de maternitat. L'atracador, que era espanyol i tenia diversos antecedents penals, va morir a causa dels trets dels agents. Durant l'assalt també van resultar ferits la subdirectora de l'entitat bancària, M.G.R., de 36 anys, que va ser utilitzada per l'atracador com a escut durant la seva fugida i que va rebre un tret en un braç i un subinspector, Víctor A.B., de 41 anys, que es trobava ahir ingressat a l'Hospital Xeral de Vigo després de rebre cinc trets.

L'assalt, a mà armada, va tenir lloc cap a dos quarts de tres del migdia en una sucursal del carrer Doctor Carracido, al barri del Calvario. Segons fonts policials, l'atracador va sortir del banc amb la treballadora de l'oficina agafada pel coll amb el seu avantbraç. Un cop fora i sense dir res, l'assaltant va disparar a boca de canó a l'agent, i un dels impactes li va tocar al coll. A causa del foc creuat, l'atracador va caure abatut i va morir gairebé a l'acte. En aquest tiroteig, segons els veïns, es van sentir una trentena de trets, l'agent Lage Carreira va rebre diversos trets i va acabar estesa sobre l'asfalt. El seu company, el subinspector Vicente. J.A.V. també va resultar ferit de gravetat. Quan van arribar els serveis d'emergència van aconseguir reanimar la jove, que finalment no va poder superar les greus ferides. El seu company, però, va ser traslladat a l'hospital Xeral per ser intervingut.

Testimonis presencials

Segons un treballador d'un comerç proper, la persona que va alertar al 112 i que va ser testimoni directe dels fets, va coincidir en aquesta mateixa versió i va afirmar que el suposat assaltant portava una braga blanca i una gorra calada, peces sota les quals amagava el seu rostre. Un testimoni presencial va indicar també als informadors que quan sortia del garatge amb el seu cotxe va escoltar el crit "quiet aquí" i, tot seguit, dos trets, pel qual va decidir protegir-se de nou al gartage i, a l'interior, va tornar a sentir "vuit o nou trets més". Quan més tard va tornar a sortir, va veure un policia estès a terra, sagnant per la boca, i va comprovar que estava sent atès per un altre company. A pocs metres va observar que hi havia el cos sense vida de l'atracador.

Un altre home va explicar que pujava per l'esmentada avinguda i va veure un cotxe aparcat al costat del banc i un noi baixar corrent. "Em va sorprendre", va relatar, i l'estranyesa va prosseguir amb "el que em va semblar una traca com de petards". En mirar bé, es va trobar davant seu amb una escena dantesca de persones tirades al carrer, ferides, i tot això en un radi molt petit. "Tot el que va passar, va passar aquí", i ni hi va haver fugides ni persecucions, va explicar.

Per la seva banda, segons la informació oferta per Santiago Villanueva, delegat del Govern a Galícia, en roda de premsa, cap dels agents ferits portava armilla antibales. A més, es va revelar que l'atracador portava una arma de calibre 9 mm Parabellum i dos carregadors.Segons les dades recollides ahir per la policia només hi hauria hagut un únic atracador. En aquesta compareixença davant els mitjans -a la qual van assistir també Eusebio Fargues (Cap Superior de la Policia de Galícia), Feliciano González Álvarez (Comissari Cap del Operatiu Local de Vigo) i Guillermo Sánchez (cap provincial de Policia)- es va comunicar que, d'acord amb els familiars de l'agent morta, es podria instal·lar una capella ardent a la comissaria de Vigo.

Dos dies de dol

D'altra banda, l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, es va desplaçar al lloc dels fets i va mostrar el seu condol a la Policia Nacional, el d'una ciutat que "està trista per aquest fet, pel que acaba de succeir". "S'ha produit un desenllaç fatal i terrible i ha mort una agent que estava treballant, complint amb la seva feina", va lamentar el regidor socialista. Per aquest motiu, Caballero va decretar dos dies de dol oficial a la ciutat, banderes a mig pal i s'ha ajornat fins dilluns l'acte d'encesa de l'enllumenat nadalenc.