Diverses ciutats espanyoles van acollir, ahir, les anomenades Marxes per la Dignitat. Una de les més multitudinàries va tenir lloc a Madrid, on la manifestació va arrencar passades les cinc de la tarda des d'Atocha cap a la Puerta del Sol per reivindicar "Pa, feina i sostre". Les marxes van posar fi a una setmana de lluita en la qual es van produir diverses concentracions per l'ocupació digna o una renda bàsica. Des de primera hora del matí diverses columnes van partir de diversos punts de Madrid, la majoria en direcció a Atocha, des d'on van iniciar el recorregut fins a Sol. En el camí, es van unir a altres columnes procedents de la zona nord de la Comunitat per anar plegades a la Puerta del Sol.

La pluja no va impedir que milers de persones, entre ells afectats per Expedients de Regulació d'Ocupació de diverses empreses, desnonaments o la causa dels nens robats, participessin en l'arrencada de la marxa. Durant el trajecte, van proferir consignes com "Visca la lluita de la classe obrera" i portaven pancartes en què es podia llegir "Li diuen democràcia i no ho és", "No al pagament del deute il·legítim" o "Violència és robar casa i pa". Una de les participants, Carla, de 26 anys, va assegurar que es manifestava perquè "és el moment de recuperar el país". "S'han carregat els recursos públics, l'ocupació, estan expulsant els joves de les universitats i així és impossible construir un projecte de vida. Obliguen els joves a anar-se'n del país i els joves el que volem és quedar-nos", va lamentar.

Entre els assistents també hi havia representants dels sindicats CCOO i UGT de Madrid i líders de partits polítics com IU.