L'expresident francès Nicolas Sarkozy va ser elegit ahir president del seu partit, la UMP, amb el suport del 64,5% dels afiliats que van participar en la votació.

El triomf de Sarkozy, en superar àmpliament el 50% dels sufragis, li permet evitar una segona volta la setmana que ve, però queda molt per sota de la xifra aclaparadora amb què esperava iniciar una nova fase sense contestació interna. Després de Sarkozy, va quedar Bruno Le Maire, ministre durant la presidència de Sarkozy (2007-2012), que va aconseguir un 29,18% dels sufragis dels militants de la Unió per un Moviment Popular (UMP). En tercer lloc es va situar el també exministre Hervé Mariton, amb un 6,32%.

La participació final a aquesta votació, que es va desenvolupar majoritàriament per internet, va ser del 58,1% entre els 268.341 militants que estaven registrats. El secretari general de la UMP, Luc Chatel, va subratllar que amb aquesta jornada "s'obre una nova era per a la nostra família política", que ha viscut "un procés electoral totalment transparent". Un cop instal·lat a la presidència de la UMP, el repte de Sarkozy és triomfar el 2016 en les primàries.