El president francès, François Hollande, va anunciar ahir la dimissió del seu conseller d'Igualtat i Diversitat, Faouzi Lamdaoui, implicat en un presumpte cas de malversació, la qual cosa suposa la quarta renúncia per corrupció a l'entorn del cap de l'Estat.

Lamdaoui "ha presentat la seva dimissió per tenir la possibilitat de defensar-se després de ser citat en un tribunal per fets que es remunten a 2007-2008", va indicar la Presidència gal·la en un comunicat.

L'exconseller va dirigir el Gabinet d'Hollande durant la campanya presidencial de 2012 que li va portar a l'Elisi i estava considerat com un dels seus "escuders".

Està acusat d'haver percebut una remuneració superior a la declarada per una empresa de transports, per la qual cosa haurà de comparèixer davant un tribunal.

La seva dimissió es produeix deu dies després de la sortida de l'Executiu del secretari d'Estat d'Antics Combatents Kader Arif, un altre fidel d'Hollande, després que la justícia obrís una investigació sobre favoritisme en l'obtenció de contractes públics d'empreses familiars.

A l'abril passat, el president va perdre a un altre dels seus homes de confiança, el seu conseller polític Aquilino Morel, sospitós d'haver cobrat comissions il·lícites de grups farmacèutics quan era inspector de sanitat.

Al setembre va dimitir el secretari d'Estat de Comerç Exterior Thomas Thévenoud, nomenat nou dies abans, després de conèixer-se que durant anys no havia presentat la seva declaració de la renda.

La més escandalosa de totes les dimissions per sospites de corrupció en l'Administració Hollande va ser la del ministre delegat de Pressupost Jérôme Cahuzac a l'abril de 2013, després de reconèixer que posseïa un compte no declarat a Suïssa.

La seva sortida de l'Executiu, després de mesos en els quals va negar tenir aquest compte malgrat les informacions periodístiques que apuntaven al contrari, va motivar que el Govern gal adoptés un paquet de mesures per potenciar la transparència en la vida política.