El PSOE va titllar de "frau" el nou portal de transparència que el Govern va posar en marxa ahir en deixar sense publicar la declaració de béns de 257 alts càrrecs, entre ells diversos secretaris d'Estat i uns 80 ambaixadors. La diputada socialista Isabel Rodríguez va lamentatr que el portal entri en vigor amb mal peu, la qual cosa demostra que el Govern del PP està "incapacitat" per parlar de transparència. "El Govern ha de ser realment transparent i quan diu que farà transparència, realment la de fer. No valen discursos i paraules, sinó fets", va reclamar Rodríguez en declaracions als periodistes al Congrés.

Tot i que el Portal de Transparència conté informacions i dades sobre l'administració fins ara poc accessibles i permetrà als ciutadans saber en què es gasta l'administració els seus impostos, els sous dels alts càrrecs o les indemnitzacions que reben quan abandonen el seu lloc, no s'ha publicat la declaració de béns de 257 alts càrrecs perquè van prendre possessió després que entrés en vigor la Llei de Transparència. "Aquest portal els queda una mica translúcid perquè falta publicar les declaracions de béns", va opinar la diputada ?castellanomanxega.

Rodríguez també va denunciar que el Govern no hagi permès ampliar la participació de més grups polítics en el nou Consell de Transparència i s'hagi oposat a obrir una comissió d'investigació sobre el cas Bankia i sobre la corrupció. "Es presumeix de transparència i no hi ha més que incompliments i negatives a la transparència. Diguem del que presumeixes i et diré el que et manca", li va retreure al Govern.

Per això, va considerar que el portal de transparència és un "nou frau ciutadà" per part d'un Executiu "acostumat a l'engany".

El portal de Podem

D'altra banda, Podem va obrir ahir el seu propi portal de transparència, que inclou informació sobre els comptes del partit actualitzades el passat 30 de novembre, amb ingressos i despeses detallades, acompanyats de les factures corresponents, personal contractat i declaració de béns d'eurodiputats, entre altres qüestions. Segons la formació, el portal va néixer amb l'objectiu "d'oferir cada vegada més informació per anar a l'avantguarda en la implementació de les mesures de transparència i control intern en els partits". A més, la formació va remarcar que esperen que el seu "exemple" serveixi per "pressionar" a la resta d'organitzacions i prefigurar les mesures que aplicaran quan arribin a governar, segons va declarar Segundo González, membre del Consell Ciutadà i responsable de Finances i Transparència. Les dades s'aniran actualitzant amb diferent periodicitat: els habituals tres mesos per als comptes del partit i anual per a la declaració de béns dels eurodiputats.