El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va desafiar ahir els que des dels "despatxos del nord i centre d'Europa" donen a Espanya lliçons de drets humans i critiquen les "devolucions en calent" que acullin a aquests milers d'immigrants il·legals. "I si no ho fan, que callin", va dir el ministre.

En declaracions als passadissos del Congrés, Fernández Díaz va respondre així a les crítiques d'alguns organismes internacionals a aquestes anomenades "devolucions en calent" d'immigrants i va assegurar que permetre que entressin a Espanya per la frontera de Ceuta i Melilla agreujaria més el problema perquè generaria un "efecte crida".

La solució per als milers d'immigrants que pretenen entrar a Espanya il·legalment s'hauria de resoldre, segons Fernández Díaz, "entre tots" i en el marc de la UE sota el principi de responsabilitat i solidaritat compartida.

Per això el ministre, va desafiar "a aquestes persones i institucions que donen lliçons de drets humans contínuament, molts des despatxos del nord i centre d'Europa -va dir-, on no estan sotmesos a cap pressió migratòria" a acollir als milers de immigrants irregulars que volen entrar a Espanya per estar a la UE. "Els dic que estarem encantats d'atendre les seves peticions i, si ens donen la seva adreça i es comprometen a atendre aquestes persones, mantenir-les i donar-los un lloc de treball adequat, que ens donin l'adreça i els enviarem allà tranquil·lament i amb tota rapidesa, aquests milers de persones", va exclamar.

Una invitació en què va insistir en afirmar que "en lloc de criticar permanentment, que aportin solucions i, sobretot, que aquesta solidaritat la manifestin amb fets, que diguin a quantes d'aquestes persones estan disposats a acollir".