El Jutjat Penal número 26 de Madrid va condemnar ahir a Alfonso Fernández Ortega, conegut com "Alfon", a un any de presó per resistència a l'autoritat i lesions a dos policies nacionals durant la seva detenció el 19 de juny de 2012 en un incident de seguretat viària.

Alfonso està pendent també de sentència d'un altre judici, celebrat el passat 25 de novembre, en el qual la Fiscalia va demanar per a ell cinc anys i mig de presó per portar una motxilla amb material per fabricar explosius quan va ser arrestat durant la vaga general del 14 de novembre de 2012.

A la sentència dictada ara pel Jutjat Penal número 2, Alfon va ser absolt del delicte d'atemptat per l'enfrontament amb els agents però va ser condemnat a un any de presó pels referits delictes de resistència a l'autoritat i lesions, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

L'incident es va produir quan una dotació de la Policia Municipal va ordenar aturar el vehicle en què anava Alfon, que conduïa José Manuel M.J. i en el qual viatjaven també Amparo O.H. i Marta B., al superar en vermell un semàfor.