Un marcià acabat d'allunitzar o al·lucinat a Espanya conclouria que el president del Govern es diu Petit Nicolás. L'esperpent ha de continuar, i el bromista jove aznarista no pot deslligar-se de la relegació a la banqueta de Torres-Dulce, a una setmana del veredicte sobre les banquetes de la Infanta i d'Artur Mas.

Mentre el nàufrag Rajoy, pàl·lid imitador de Nicolás, insisteix en la seva manera de procedir "previsible" i "sense ocurrències", un altre pilar del seu executiu és arrossegat pel carrusel de dimissions forçades després de les eleccions europees de Podem. S'equivoca el PP a insistir en la catastròfica gestió de Zapatero, a risc que algú la compari amb la desbandada actual.

A Torres-Dulce se li va exi?gir el baptisme a Torres-Dolç i el títol de fiscal general del Govern. Se li va reclamar una docilitat excessiva fins i tot per als paràmetres del càrrec. Va passar d'acusador a acusat en imputar Gürtel i pel procés a la líder del cas Infanta. Per no destituir els fiscals catalans rebels, estava obligat a destituir-se a ell mateix. Cau per motius "estrictament personals", en efecte. L'animadversió personalitzada de Rajoy i l'amenaça d'atacs individuals, un must a l'Espanya del petit Nicolás.

Torres més altes han caigut, la valleinclanesca gestió de Rajoy lamina jerarques incombustibles i altes magistratures de l'Estat. A un any del final de la legislatura, cal preguntar quants ministres esborrarien immediatament el seu currículum al Govern, amb els mètodes de retalla i enganxa de Nicolás. No fugen de Rajoy pels fets en tres anys de desgavell, sinó per les pèssimes expectatives. Així ocorre en el cop de porta de Gallardón, la resignació d'Ana Mato, l'exili de Cañete, la hivernació de De Guindos o el reciclatge de Soria en portaveu de les petrolieres. Els ministres estan més preocupats per la seva propera ocupació que pel seu actual exercici. Torres Dulce destacava que no tenia "cap por del llop ferotge judicial", encarnat per un Castro que l'ha sobreviscut. El fiscal va haver de reservar els seus temors per a Caputxeta Soraya, disfressada de Petit Nicolás.