L'exèrcit jordà va confirmar ahir que un dels seus avions militars que participava en la coalició internacional encapçalada pels Estats Units contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI) va caure a la ciutat siriana d'Al Raqa i que el seu pilot va ser capturat. "Jordània atribueix la responsabilitat total de la seguretat del pilot al grup terrorista (Estat Islàmic)" va dir el portaveu de les Forces Armades jordanes, Mamduh a Amri, a l'agència estatal Petra. Les autoritats jordanes van identificar al pilot com Muaz Kasabeh.

La confirmació per part de l'Exèrcit jordà es produeix poques hores després que l'EI assegurés haver fet caure un avió i difongués a internet fotografies del suposat pilot, conduït per diversos combatents. L'avió va ser abatut per artilleria anti-aèria quan participava en bombardejos de la coalició internacional, liderada pels EUA, contra posicions gihadistes a Raqa, bastió de l'EI a Síria.

Atacs col·lectius

Avions de la coalició internacional van atacar ahir a la nit posicions de l'EI a la perifèria i els voltants de l'Raqa, ciutat que també ha estat escenari en les últimes hores de bombardejos aeris per part del règim sirià. El passat 16 de setembre, un caça de l'Exèrcit sirià va ser abatut a Al Raqa. L'aparell es va estavellar sobre un habitatge de la ciutat, el que va causar diversos morts i ferits entre els membres d'una mateixa família.

La coalició internacional va començar als seus atacs contra l'Estat Islàmic en territori sirià el passat 23 de setembre. Es calcula que més de 200.000 persones han mort des del començament del conflicte a Síria el març de 2011, segons les estadísitques facilitades per l'ONU.