Un jove de 29 anys diagnosticat d'esquizofrènia va matar dimarts a la nit els seus pares amb una arma blanca a la localitat toledana de la Guardia, van confirmar fonts del Servei d'Emergències 112. El succés es va produir a les 22.56 hores al domicili familiar, situat al carrer San Marcos de la localitat toledana. Les víctimes són els pares del jove, un home de 71 anys i una dona de 72.

Fonts de la Delegació del Govern a Castella-la Manxa van informar que van ser altres familiars de les víctimes els que van alertar les forces de seguretat de doble homicidi. Fins al lloc del succés es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil, que van trobar i van detenir en el domicili el presumpte homicida, i el metge d'urgències, que només va poder certificar la mort dels progenitors.

El cas es troba sota secret de sumari i la investigació està a càrrec de la Policia Judicial de Villacañas (Toledo).

L'alcalde de la Guàrdia, el socialista Francisco Javier Pasamontes, va afirmar que el jove ja havia amenaçat amb un ganivet fa aproximadament un any els seus progenitors, però llavors es va poder evitar la tragèdia.

Pasamontes va afegir que l'esquizofrènia que patia el jove parricida "des de fa un temps se li notava més, era més evident, i estava com absent", tot i que va afirmar que "no era una persona agressiva, excepte algun brot aïllat".

En aquest sentit, Pasamontes va recordar que "fa un any, més o ?menys, va amenaçar els seus pares amb un ganivet, però la Policia sí que va poder actuar, potser perquè (el jove) no ho va fer tan decididament com ara i també perquè els veïns van donar la veu d'alarma a temps".