La ciutat de Los Angeles es troba en estat d'alerta després que dos homes disparessin amb un rifle contra una patrulla de policia al sud de la ciutat diumenge, un incident que ha encès les alarmes després de la mort dels dos agents a mans d'un afroamericà a Nova York el passat 20 de desembre i en plena onada de tensió racial a diverses zones del país.

Els dos oficials -que van resultar il·lesos- circulaven amb el seu vehicle per una de les zones més perilloses de la ciutat i de majoria afroamericana, quan els dos homes van aparèixer per sorpresa a la confluència de dos carrers i van obrir foc contra els agents sense que haguessin intercanviat ni una paraula.

"Va ser una emboscada", va assegurar el subcomissari Bob Green. "Els van disparar sense que hi hagués cap contacte amb els sospitosos", va afegir. De moment s'ha produït l'arrest d'una persona, la identitat de la qual no ha estat facilitada, encara que continua la recerca del segon implicat.

Serà una recerca complexa, ja que cap dels dos agents involucrats en els fets va poder identificar els seus agressors. "No tenim una cara o un nom, tenim algunes pistes que els investigadors estan seguint", va explicar un portaveu de la policia de Los Angeles, confirmant que van recuperar un rifle a l'escenari dels atacs.

Després del tiroteig, la seu central de la policia de Los Angeles va enviar a la zona tots els seus agents disponibles, a més de demanar als residents que romanguessin a casa mentre es duia a terme la recerca dels sospitosos. No és l'únic incident que es produeix a Los Angeles en relació amb les morts de dos joves afroamericans a Ferguson i Nova York. Fa unes setmanes, dotzenes de manifestants van aconseguir tallar una autopista.