El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assenyalat aquest diumenge que el projecte d'estat dels socialistes és un projecte de "solidaritat i convivència" on "cadascú pugui ser espanyol, català, valencià, andalús o basc en l'ordre que desitgi". Sánchez s'ha referit al model territorial durant la seva intervenció en la cloenda de la convenció autonòmica el PSOE a València. "Ningú té dret a separar-nos quan més ens necessitem junts, ningú té dret a forçar-nos a escollir una identitat quan la nostra riquesa és la diversitat", ha dit Sánchez en referència al moviment sobiranista a Catalunya. El líder dels socialistes ha defensat que la democràcia és "convivència" i "sumar identitats".

Pedro Sánchez ha afegit que el PSOE aposta per una "Espanya federal en una Europa federal" i per un projecte que no deixi cap territori enrere però tampoc cap ciutadà. Sánchez ha dit que és un projecte que es construirà "entre tots però no uns contra els altres ".

No és l'única al·lusió del secretari general socialista al model territorial del seu partit. Moments abans ha assenyalat que la missió dels socialistes és la de "comprendre un país divers i oferir-li un camí compartit".

En un moment en què s'ha referit al direfents candidats autonòmics, Pedro Sánchez ha demanat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta que surti "a guanyar, a Catalunya, on ens juguem el ser d'un país que necessita unitat i no més fractures".

Pedro Sánchez ha basat bona part del seu discurs en remarcar que els socialistes suposen una altra forma de governar basada en la defensa de les polítiques socials i "d'una societat decent que no deixi ningú a la cuneta".

El líder socialista ha dit que el PSOE surt d'aquesta convenció unit, fort, preparat i amb ganes de guanyar i ser la primera força política a les autonòmiques del maig. Sánchez també ha remarcat l'orgull que suposa ser socialista i ha recordat els avenços socials i de llibertats dels governs de González i Zapatero.

Front a la proposta electoral dels socialistes, ha situat "la divisió dels que busquen la recuperació per al 10% privilegiat", en al·lusió al PP, i "la divisió dels que pesquen al riu revolt del desencant", a Podemos.

El secretari general del PSOE ha dit que "la dreta governa el país com si fos un pla comptable" i ha proposat als ciutadans un contracte amb el compromís de crear ocupació, combatre la desigualtat i rearmar moralment la política.

Sánchez ha dit que i hi ha elements per pensar en la recuperació econòmica però que "no hi haurà recuperació si no és una recuperació justa". El líder socialista ha defensat una altra manera de governar i ha posat com exemple Andalusia, Astúries i Canàries, així com els ajuntaments on governa el PSOE.

"Rajoy ha fet una cosa increïble: convertir el mileurisme, un malson, en un somni inassolible.", ha dit i li ha etzibat "diu que la crisi és història però el que comença a ser història és ell". Davant el discurs de Podem, Pedro Sánchez ha defensat "No som el mateix, no és el mateix qui destrueix que qui construeix".

Ximo Puig: "El que trenca Espanya és la desigualtat"

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha precedit Sánchez en la intervenció de cloenda. Puig també ha referit a l'orgull de ser socialista i ha confiat que Susana Díaz "ens doni la primera victòria de l'any", a Andalusia.

El líder dels socialistes valencians ha dit que el País Valencià és "una terra de gent honesta i generosa de veritat" i ha carregat contra la visita del ministre Montoro, que "s'ha burlat dels valencians" en reconèixer l'infrafinançament i "dir que no farà res".

"La Comunitat Valenciana vol passar pàgina, aquí hi haurà canvi, perquè hi hagi canvi real no és suficient que perdi el PP és imprescindible que guanyi el PSOE sinó no hi haurà canvi de veritat", ha dit Puig.

El secretari general del PSPV ha dit que el PP assegura que parlar de model territorial suposa trencar Espanya però "no entenen que el que trenca Espanya és la desigualtat". Front això, "nosaltres tenim una proposta que és el federalisme de la igualtat", ha dit.

Ximo Puig també ha assegurat que el primer que farà si és president de la Generalitat Valenciana serà que cap ciutadà es quedi sense sanitat i que cap nen passi gana. Així mateix Puig ha afegit que en prendre possessió "demanaré perdó en nom de la Generalitat a les víctimes del metro de València".

El líder dels socialistes valencians ha apostat per renovar "el sentit de pertinença" a la societat valenciana i ha remarcat que "els indecents són els qui han governat aquests anys".