Un grup d'uns 400 immigrants subsaharians va protagonitzar ahir un nou intent de salt massiu a la tanca de Melilla, encara que cap ha aconseguit el seu propòsit gràcies al fort dispositiu policial desplegat per la Guàrdia Civil.

Segons va informar la Delegació del Govern en una nota de premsa, l'intent es va produir cap a dos quarts de sis de la matinada, quan els immigrants van aconseguir superar el desplegament de les forces auxiliars marroquines després de llançar pedres contra els seus agents.

Part dels immigrants van aconseguir així accedir al clos de Melilla per la zona propera al pas fronterer de Beni-Enzar, que momentàniament va quedar tancat mentre es controlava l'intent de salt.

Entorn d'un centenar d'immigrants va aconseguir enfilar-se a les tanques exterior i intermèdia del perímetre fronterer, però van ser continguts pels agents de la Guàrdia Civil, que ja havien desplegat un fort operatiu amb unitats de la Comandància de Melilla i de l'Agrupació de Reserva i Seguretat (ARS). Els immigrants van romandre enfilts a la tanca entorn d'una hora i mitja, fins que "desistiren finalment de la seva actitud" i van quedar sota custòdia de les forces marroquines, segons la Delegació del Govern.

En aquest nou intent d'entrada no es van registrar ferits, si bé la institució va destacar l'auxili que la Guàrdia Civil va haver de prestar a les forces de seguretat del Marroc, que van demanar refugiar-se a la zona entre tanques "per protegir-se de les pedres que els immigrants llançaven contra ells". El salt d'ahir és el tercer que es produeix en el que va d'any.