El temporal que assota aquests dies l'Estat espanyol ha deixat ja dues víctimes mortals a causa de les males condicions meteorològiques, una d'elles per la crescuda inesperada del riu Odrón, i la segona, un esquiador, a causa d'una allau a Candanchú.

A Pamplona, el desbordament del riu Ebre va obligar a tallar ahir la carretera nacional N-113 Pamplona-Madrid, a l'altura del municipi navarrès de Castejón. Aquest tall se suma a altres afectacions que va causar el temporal a Navarra i que ahir va provocar a Los Arcos la defunció d'un home de 70 anys quan tractava de creuar el riu Odrón amb la seva furgoneta i va ser arrossegat per les aigües.

Les riuades registrades en dies anteriors en el nord i zona mitjana de la Comunitat Foral es van succeir ahir a la zona baixa del riu Ebre, mentre en la resta les pluges han deixat pas a la neu, que ha arribat fins a Pamplona, quallant als seus carrers i causant algunes dificultats de circulació, encara que aquest matí el transport urbà ha començat el seu servei amb normalitat.

En paral·lel, a l'estació d'esquí de Candanchú, del Pirineus d'Osca, un esquiador de travessia va quedar dissabte sepultat sota una allau i va ser trobat ahir sense vida pel grup de rescat de la Guàrdia Civil i personal de l'estació.

El mort, procedent de Bilbao, va quedar sepultat per un devessall de neu a la zona de Rinconada en Candanchú, que es trobava tancada al públic, quan realitzava esquí de travessia al costat d'un company que també va quedar atrapat i va poder ser rescatat. A banda de les víctimes, el temporal va deixar nombroses destrosses materials, tant per les abundants quantitats de neu com pel vent i la pedra.