El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va destacar en una conferència a Barcelona la signatura del pacte d'Estat contra el terrorisme gihadista i va reclamar al president del Govern, Mariano Rajoy, arribar a "més acords" en "elements de fons necessaris per al futur", com en educació. En aquest sentit, va apuntar que un d'aquests possibles acords ha de ser "ineludiblement" un per l'"estabilitat, l'equitat i l'excel·lència del nostre sistema educatiu".

Els portaveus parlamentaris del PP, Rafael Hernando, i del PSOE, Antonio Hernando, van presentar al registre del Congrés la proposició de llei que articula el pacte contra el terrorisme gihadista. Tots dos portaveus van acudir junts al registre del Congrés per presentar la proposició, acompanyats pels portaveus d'Interior i Justícia del PP i el PSOE, així com el diputat de Foro Asturias, Enrique Álvarez Sostres, que al costat de CC i UPN també subscriu la iniciativa.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va advertir que el pacte contra el gihadisme "no pot trepitjar els drets individuals". Mas va defensar que "la llibertat religiosa i la de creure en una ideologia".