Les contradiccions sobre l'existència d'un esborrany de la denúncia d'Alberto Nisman contra la presidenta argentina, Cristina Fernández, en què demanava la seva detenció per encobriment de terroristes ha agreujat l'escàndol polític provocat per la mort del fiscal.

La Justícia va confirmar que a la galleda de les escombraries de l'habitatge de Nisman, on va aparèixer mort d'un tret al cap el passat dia 18, es van trobar esborranys de la denúncia en què demanava la detenció de la presidenta, del canceller, Héctor Timerman, i del dirigent kirchnerista Andrés Larroque.

Es tracta d'esborranys datats al juny de l'any passat i que no figuren en la demanda que finalment va presentar Nisman contra Cristina Fernández, el 14 de gener, per presumpte encobriment dels sospitosos iranians de l'atemptat contra una institució jueva que va deixar 85 morts el 1994.

La fiscal a càrrec de la investigació de la mort de Nisman, Bibiana Féin, va admetre que es van trobar esborranys "amb la petició de detenció de la senyora presidenta", tal com va avançar el diari Clarín diumenge passat, i va reconèixer que va incórrer en un "error d'interpretació" en negar-ho inicialment en un comunicat.

L'esborrany de la denúncia, segons va divulgar Clarín, demana la detenció i la prohibició de sortida del país de la presidenta, el canceller i el diputat Larroque "previ procés de desaforament, remoció o judici polític, segons correspongui". La nova documentació aportada pel diari ha obligat la fiscal Féin a rectificar, mentre l'Executiu qualifica la troballa de "despropòsit".