L'Agència Tributària va iniciar una gran operació contra el frau en l'IVA que podria arribar als 40 milions d'euros, i està desarticulant a Madrid i a altres comunitats autònomes una xarxa que operava amb productes informàtics i de telefonia. L'operació es va centrar en la capital i també es va estendre per altres localitats de l'autonomia, com Alcorcón o Nuevo Baztán, així com per diferents zones d'Espanya.

De moment hi ha 11 detinguts -entre ells el líder de la trama-, encara que no es descarten més arrestos, així com es van escorcollar sis immobles i van ser requisats diversos vehicles de luxe i nombrosa documentació.

El frau per IVA pujaria a gairebé 40 milions d'euros i s'hauria produït a través de la col·locació de societats interposades que operaven amb la importació i venda de productes d'electrònica i informàtica. Aquesta operació s'està duent a terme en col·laboració amb Vigilància Duanera, l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau i l'Agència Tributària. Els detinguts són empresaris que usaven les seves companyies com a pantalla per controlar altres empreses.