Un espectacular accident d'un avió de la taiwanesa TransAsia a Taipei va causar almenys 31 morts, 15 ferits i 12 desapareguts, als quals els equips de salvament intentaven a l'hora de tancar aquesta edició localitzar al riu al qual va caure l'aparell. Els equips de rescat van treure la major part del fuselatge amb grues i van recuperar els últims cadàvers de l'interior de l'aeronau, de manera que ara la recerca dels desapareguts es centra al riu Jilong al seu pas per Taipei, encara que hi ha poques esperances de trobar-los amb vida.

L'aparell -amb 58 persones a bord, entre elles cinc tripulants i dos menors- va caure al riu després de perdre alçada per causes desconegudes i colpejar un viaducte, pocs minuts després d'enlairar-amb direcció a l'illa de Kinmen, a escassos quilòmetres de la costa xinesa.

L'Administració d'Aviació Civil de Taiwan ha prohibit a TransAsia realitzar vols amb aparells del tipus sinistrat i l'aerolínia ha començat a revisar els motors de totes les seves aeronaus ATR, va explicar el president de la companyia, Chen Xingde.

El succés es va produir cap a les onze del matí hora local i encara continuen les operacions de salvament, en què van participar més de 1.000 efectius civils i militars, al costat de nombroses llanxes i helicòpters.

Les autoritats consideren que els desapareguts poden haver estat arrossegats per la corrent, ja que s'han trobat restes d'equipatge fins a un quilòmetre de distància del lloc del sinistre del vol GE235, va assenyalar el director en funcions del Cos de Bombers de Taipei, Wu Chun -hung.

"Alguns passatgers van sortir expulsats de l'avió amb els seus seients. Estem buscant al riu perquè alguns han estat arrossegats per la corrent i esperem trobar supervivents", va assenyalar Wu. Les dues caixes negres es van recuperar després de baixar la marea i seran analitzades per establir les causes de l'accident, va indicar l'Administració d'Aviació Civil de l'illa.

Es desconeixen els motius del sinistre, ocorregut en una zona urbana, sota condicions climàtiques favorables, amb un avió fabricat fa menys d'un any i un pilot amb més de 4.900 hores de vol. Se sap que el pilot va fer tres trucades d'auxili a la torre de control de l'aeroport Songshan de Taipei i que l'aparell va volar en línia recta i va perdre alçada fins a xocar en un pas elevat contra un taxi i caure al riu.