Podem continua amb el seu ascens a les enquestes i, amb un 23,9 per cent d'estimació de vot en el baròmetre del CIS, pren el segon lloc al PSOE, que cau fins el 22,2 per cent, encara que el PP, amb el 27,3, seguiria sent el partit més votat, 3,4 punts per davant del partit de Pablo Iglesias. A més de la consolidació de Podem en el segon lloc del mapa electoral, el sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques, realitzat entre el 2 i el 12 de gener, deixa en evidència les dificultats per remuntar del PSOE liderat per Pedro Sánchez, a menys de dos mesos de les eleccions andaluses

El PSOE perd 1,7 punts des de l'anterior sondeig en intenció de vot, que es va publicar a l'octubre, i en el qual encara era a la segona posició amb un 23,9 per cent, mentre el PP, després de tres anys de legislatura, es manté com la primera força, tot i que en els darrers tres mesos ha passat del 27,5 al 27,3 per cent.

Si el que es mira és el vot directe, el forat que ha obert Podem en el panorama polític espanyol és encara més gran. Igual que en els dos anteriors sondejos del CIS, Podem és la primera força política en vot directe, esmentada per un 19,3 per cent, per davant del PP amb el 12,9 (1,2 més que a l'octubre), i del PSOE, que amb un 12,4 perd 1,9 punts. És a dir, avança els populars en 6,4 punts i el PSOE en 6,9, i això que quan es pregunta als enquestats per quin partit sent més simpatia guanya el Partit Socialista (16,6) a Podem (15,9 ) i el PP (14,4).

Pel que fa a la valoració dels polítics, el líder socialista, Pedro Sánchez, supera el president del Govern, Mariano Rajoy, si bé cap d'ells aprova. Sánchez se situa amb una nota del 3,68 com el segon dirigent polític més valorat, superat només per la portaveu de Geroa Bai, Uxue Barkos (4,28). Rajoy és el penúltim de la llista amb un 2,24, i tampoc supera Sánchez en la confiança que inspira als ciutadans, que en ambdós casos és bastant poca.

En el cas d'IU, en estimació de vot passa del 4,8 per cent d'octubre al 5,2, mentre que UPyD puja del 4,1 al 4,6, encara que més important és la pujada del partit Ciutadans d'Albert Rivera, que passa del 2,1 d'octubre al 3,1 per cent al gener. I entre els que més malparats queden hi ha CiU, que perd vuit dècimes i es queda en un 3 per cent, així com Esquerra Republicana, que passa del 2,3 per cent d'octubre a un 1,6 al gener.