El president dels Estats Units, Barack Obama, estudia el subministrament d'armament defensiu a Ucraïna, a causa de l'increment dels combats a l'est del país, va assegurar el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry. "Per aquest motiu, el president estudia diferents variants, entre les quals hi ha la possibilitat de subministrar armament defensiu i sistemes a Ucraïna", va afirmar Kerry en roda de premsa després de reunir-se amb el primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk.

Kerry, qui es va reunir anteriorment amb el president ucraïnès, Petró Poroshenko, va destacar que "la violència s'intensifica i els acords de pau de Minsk de setembre de 2014 no es compleixen".

Iatseniuk va assegurar que Kíev rebutjarà qualsevol acord d'arranjament del conflicte a l'Est d'Ucraïna que amenaci la integritat territorial del país. "El més important és la pau, però no estudiarem res que posi en dubte la integritat territorial, la sobirania, la independència i el futur europeu" d'Ucraïna, va assenyalar el primer ministre ucraïnès.

El president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, van començar una gira llampec per intervenir entre Kíev i Moscou. Els dos mandataris van volar fins a Kíev i presentar a Poroshenko un pla de pau que avui plantejaran el líder rus, Vladímir Putin, a Moscou.

Encara que no s'ha revelat el contingut del pla francoalemany, fonts properes a la Presidència ucraïnesa van explicar que l'objectiu de la proposta és "congelar el conflicte" com a Transnistria, la regió separatista moldava, amb el desplegament de forces de pacificació entre els bàndols contendents.

El Kremlin, que va confirmar que avui tindrà lloc una reunió trilateral Putin-Merkel-Hollande a Moscou, va advertir contra la possible entrega d'armes per part dels EUA a Kíev. "En els nostres contactes amb representants de l'Administració dels EUA sempre destaquem que les informacions sobre la intenció de Washington de començar a lliurar a Kíev armes modernes ens produeixen una gran preocupació", va dir el portaveu del Ministeri d'Exteriors, Alexander Lukashévich.