El grup terrorista gihadista Boko Haram va degollar i assassinar almenys un centenar de civils a la localitat camerunesa de Fotokol, a l'extrem nord del país i fronterera amb Nigèria, enmig de l'operació militar conjunta a la zona llançada per tropes del Txad i Camerun.

L'atac dels gihadistes a Fotokol es va produir en represàlia a la presa de la veïna localitat nigeriana de Gamboru pels integrants de l'operació militar, que van matar 250 suposats membres de la secta radical nigeriana després de dos dies de combats a la frontera entre Nigèria i Camerun.

Es tracta de la primera gran ofensiva regional contra Boko Haram, que fins ara havia concentrat els seus atacs al nord de Nigèria (sobretot als estats de Borno, Yobe i Adamawa), on ha matat milers de persones i n'ha segrestat centenars en els últims anys.

Els terroristes van assaltar i van incendiar mesquites i habitatges a Fotokol, on van degollar i van assassinar un centenar de persones, van indicar organitzacions municipals al rotatiu camerunès L'Oeil du Sahel. "Boko Haram va entrar a Fotokol al matí i va matar més de cent persones a la mesquita i a casa seva", va explicar un portaveu veïnal, un dels fills del qual va morir per trets dels terroristes.

Per part seva, els governs de Camerun i Txad van confirmar la mort de més de 250 militants de Boko Haram en els dos últims dies, segons el diari nigerià The Guardian. En l'atac que Fotokol va patir per part dels gihadistes van morir almenys 50 membres de Boko Haram i Camerun va perdre sis soldats. Per part seva, la televisió pública del Txad confirmava que el seu Exèrcit havia aniquilat completament les bases de Boko Haram a les localitats de Gamboru i Ngala.