L'Exèrcit de Jordània va oferir al rei del país, Abdul·là II, detalls sobre els bombardejos que van dur a terme avions militars jordans contra posicions del grup gihadista Estat Islàmic (EI). Abdul·là II va destacar "els grans esforços realitzats per les Forces Armades per defensar el territori de Jordània, així com la seva seguretat i la seva estabilitat".

Avions militars jordans van reprendre les operacions contra l'EI a Síria suspeses el passat 25 de desembre, el dia següent que el pilot Muaz Kasasbeh fos capturat pels radicals quan el seu avió es va estavellar a la zona d'Al Raqa, feu de l'Estat Islàmic a Síria. Els caces van posar així fi a una treva de quaranta dies i un esquadró d'avions va sobrevolar en un simbòlic gest el llogaret natal de Kasasbeh, a la província de Karak, a 120 quilòmetres al sud d'Amman.

El monarca i la seva dona, la reina Rània, van visitar aquest llogaret i van donar el seu condol a la família del pilot, seguint la tradició islàmica. El pilot capturat va ser assassinat per l'EI, que en un vídeo va mostrar fa dos dies com l'havia cremat viu, crim al qual les autoritats jordanes van reaccionar clamant venjança.

Per altra banda, Al-Qaeda a la Península Aràbiga (AQPA) va anunciar la mort de Hariz al Nazari, un destacat dirigent del grup terrorista al Iemen, en un atac aeri llançat per un avió no tripulat nord-americà el passat dissabte al sud-est del país. Al Nazari i tres membres de l'organització van morir en un bombardeig que va afectar el vehicle en què viatjaven a la zona d'Al Said, situada a la província de Shebua, va explicar el grup en un comunicat emès al seu compte de Twitter. "Felicitem la comunitat musulmana pel martiri de quatre dels nostres virtuosos mujahidins (guerrers sants)", va assenyalar en la nota AQPA.