Una gravació de la conversa entre el pilot de l'avió de l'aerolínia taiwanesa TransAsia i la torre de control de l'aeroport Zhongshan de Taipei apunta que un dels motors es va incendiar poc després d'enlairar-se i podria ser la causa del sinistre, que va provocar 31 morts i 12 desapareguts.

En la gravació, difosa a internet i l'autenticitat de la qual va confirmar l'Administració d'Aviació Civil de Taiwan, el pilot afirma: "Ajuda, ajuda, motor en flames!", i després es perd el contacte amb l'avió. El nombre oficial de víctimes de l'accident ocorregut dimecres a Taipei és de 31 morts, 12 desapareguts i 15 ferits, tot i que els bombers comptabilitzen un mort més, mentre continuen les operacions de rescat i salvament dels desapareguts.

Hi ha 12 supervivents entre els 27 taiwanesos que anaven a bord de l'avió, inclosa una hostessa, mentre que el pilot, Liao Chien-tsung; el copilot, Liu Tzu-chung, i l'enginyer de vol, Hung Ping-chung, van morir. Entre els 31 passatgers de la Xina continental, la majoria procedents de la ciutat de Xiamen (est), només s'han salvat tres.

Nombrosos ciutadans xinesos estan cancel·lant els seus viatges a Taiwan després de l'accident, fet que es tem que causi fortes pèrdues en el sector turístic illenc, ja que el 2014 van arribar a l'illa 5,2 milions de turistes de la Xina, Hong Kong i Macau, més de la meitat del total de 9,9 milions de turistes.

El Consell de Seguretat Aèria de Taiwan va anunciar que experts de la Xina continental participaran en la investigació de l'accident. TransAsia revelar que un dels motors de l'avió sinistrat, que va rebre el 14 d'abril de 2014 i va ser revisat el 26 de gener d'aquest any, va ser canviat a Macau.