Tania Sánchez va justificar la seva decisió d'abandonar IU amb una crítica a l'actual direcció regional de Madrid i sense tancar totes les portes a una possible integració del seu nou projecte polític a Podem. La fins ara candidata per IU a la Comunitat de Madrid, triada en primàries, ha deixat la formació després de mesos de disputes internes amb l'actual direcció i després de no aconseguir que fos intervinguda la federació madrilenya, a la qual acusa de complicitat amb els dirigents que no han assumit responsabilitats per la crisi de Caja Madrid.

Amb ella se'n van més militants, entre ells la també diputada Maria Espinosa i el portaveu de la seva candidatura Hugo Martínez Abarca, però es queda el seu company Mauricio Valiente, candidat d'IU a l'Ajuntament de Madrid, que ha culpat la direcció de la sortida de Sánchez, la decisió de la qual va dir no compartir.

Sánchez va afirmar que el seu camí és el d'impulsar a l'autonomia una plataforma semblant a la de Ganemos Madrid per aglutinar altres partits i forces socials amb els quals mobilitzar l'electorat i guanyar el govern autonòmic. Es va mostrar disposada a encapçalar aquesta candidatura d'unitat "si així ho decideix la gent", encara que no va concretar la fórmula que utilitzarà per construir aquesta alternativa ni el nom, el programa ni el mètode, que sorgiran de l'acord amb altres, segons va explicar.

Malgrat que va negar en diverses ocasions que vulgui integrar-se a Podem, va deixar una porta oberta en assenyalar que "el primer dia que s'inicia un camí és molt difícil dir quant es gastaran les soles de les sabates".

El secretari general d'aquest partit, Pablo Iglesias, va estendre la mà a "totes les persones que estan a favor del canvi" tot i admetre que "aquestes coses són difícils", però l'excandidata d'IU es va negar a respondre a l'oferiment.

La direcció regional del partit, en paraules de la diputada Libertad Martínez, va atribuir la decisió de Sánchez a "una OPA molt planificada" per "destruir" i "perjudicar electoralment el partit", i li va retreure el seu "rancor immens" a una organització que, va dir, "l'únic delicte que té és haver-la posada com a candidata". També s'ha relacionat la seva sortida amb la seva possible imputació després de la querella presentada pel PP per suposades irregularitats en la concessió de contractes a Rivas.