El president del Govern, Mariano Rajoy, coincidirà per primera vegada amb el nou primer ministre grec, Alexis Tsipras, el proper dijous a Brussel·les, durant la reunió informal que mantindrà el Consell Europeu a la capital belga. Els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea es reuniran per primera vegada aquest 2015 per debatre, entre altres assumptes, la cooperació contra el terrorisme gihadista, la situació d'Ucraïna i el funcionament de la Unió Econòmica i Monetària.

La presència per primera vegada de Tsipras en una cimera de la UE farà que la relació futura (principalment econòmica) entre l'Europa comunitària i Grècia estigui present també en les converses dels líders europeus. Segons fonts del Govern, no hi ha tancada cap reunió entre Rajoy i Tsipras, però és previsible, almenys, una salutació entre el president del Govern espanyol i el primer ministre grec.

Després de la victòria de Syriza a Grècia, Rajoy va enviar un telegrama a Tsipras en què el felicitava pel seu contundent triomf electoral i li expressava el seu desig que el nou Govern grec es comprometés amb el projecte d'integració europea. Segons va recordar llavors Rajoy al nou primer ministre grec, aquest és el camí que conduirà Espanya i Grècia "al creixement, la prosperitat, l'ocupació i la garantia del benestar" dels seus ciutadans.

A més, el president del Govern espanyol va traslladar al seu homòleg grec la seva disposició a treballar conjuntament en nom de l'enfortiment de les relacions bilaterals i europees, "tal com correspon a dos països mediterranis, socis i aliats".