El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, va llançar a Viena un missatge de tranquil·litat en assegurar que el seu Govern no busca l'enfrontament amb la Unió Europea (UE) i que és possible un acord per renegociar solucions a la crisi del deute del seu país. "Sóc molt optimista i penso que arribarem a una col·laboració amb els nostres socis", va manifestar durant una roda de premsa conjunta amb el canceller austríac, el socialdemòcrata Werner Faymann.

Tsipras va assegurar que els seus plans no són rupturistes ni han de suposar noves càrregues per als ciutadans de la Unió Europea. "És molt important que aquest programa no sigui un llast per a cap ciutadà de la Unió Europea. És un programa realitzable", va explicar el cap de l'Executiu grec.

"Vull una solució que sigui possible econòmicament i que permeti el desenvolupament que necessitem", va explicar Tsipras respecte la seva intenció de limitar les polítiques d'austeritat imposades a Grècia per la UE i renegociar el seu deute.

En tot cas, les paraules de Tripras no van tenir un efecte tranquil·litzador sobre les borses, circumstància exemplificada en la d'Atenes, que va tancar amb una caiguda del 4,75% del seu índex general en una jornada que va experimentar fortes pèrdues. L'índex general se situava al tancament en 765,22 punts i el volum de transaccions va ser de 85.780.000 euros, després d'arribar a caure durant la jornada prop del 6%.

El principal indicador de la borsa espanyola, l'IBEX 35, es va desplomar un 1,97% i va perdre els 10.400 punts en la seva pitjor jornada des de l'inici de l'any pels dubtes sobre Grècia.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va assegurar que espera que el nou Govern grec presenti en els propers dies una "proposta sostenible" per al pagament del seu deute, i va assegurar que els programes ja acordats per la troica seran "la base" de qualsevol conversa sobre el futur financer de Grècia. Merkel no va voler analitzar en profunditat el programa de govern presentat durant el cap cap de setmana pel primer ministre grec.