Convergència (CDC) i Unió (UDC) van votar per separat en la presa en consideració i tramitació al Congrés de l'acord entre PP i PSOE en matèria de terrorisme gihadista. Mentre els diputats d'UDC van votar a favor de la presa en consideració argumentant que mai s'oposen a la tramitació de cap iniciativa legislativa, els representants de Convergència Democràtica s'hi van abstienir. Això després que el diputat de CiU, Jordi Jané, anunciés que el grup parlamentari presentarà esmenes al text acordat per populars i socialistes amb l'objectiu "d'acotar l'extensió desmesurada dels tipus penals" i definir-los amb major precisió.

Durant la seva intervenció, Jané també va expressar l'oposició de CiU a la presó permanent revisable, però va afegir que no s'oposaran a la tramitació parlamentària del text. El diputat de la federació va titllar d'amenaça contra "la pau i la seguretat" els actes de terrorisme internacional, però va expressar una "discrepància profunda" sobre la forma com s'ha gestat la proposta i sobre el seu contingut. "S'ha fet com un pacte a dos i s'ha solemnitzat com un pacte a dos, i després es diu a la resta de grups que poden fer aportacions", va criticar.

La iniciativa va acabar tirant endavant després que el Partit Popular i el Partit Socialista deixessin al marge les seves diferències respecte la presó permanent revisable durant el debat de la presa en consideració de la proposició de Llei sobre el pacte en la lluita contra el terrorisme gihadista.

La votació es va tancar amb 291 vots a favor (PP, PSOE, Unió, CC, Foro Asturias i UPN), 13 abstencions (Convergència i UPyD) i la resta de grups (Esquerra Plural, PNB, Amaiur i la resta del Mixt) es van pronunciar en contra. En tot cas, cap grup parlamentari va manifestar la seva intenció de sumar-se al pacte antigihadista PP-PSOE durant el primer tràmit al Congrés de la proposició de llei.

L'acord contra el terrorisme gihadista subscrit per PP i PSOE no esmenta en el text la presó permanent revisable, encara que sí remet a aquesta condemna, inclosa en el nou Codi Penal.