El Govern dels EUA va confirmar la mort de la cooperant nord-americana Kayla Mueller, en poder del grup Estat Islàmic (EI), després que divendres passat els gihadistes anunciessin que havia mort en els bombardejos de la Força Aèria jordana. La jove, de 26 anys i originària de l'estat d'Arizona, al sud-oest dels Estats Units, va ser segrestada el 4 d'agost de 2013 i, des de llavors, la família Mueller havia guardat silenci per no dificultar un possible alliberament de la treballadora humanitària, el nom de la qual es va fer públic el passat divendres.

La família de la cooperant també va confirmar la notícia. "Tenim el cor trencat en informar que hem rebut confirmació que Kayla Jean Mueller ha perdut la vida", van assenyalar els seus pares, Carl i Marsha Mueller, en un comunicat minuts després que la Casa Blanca difongués la seva nota.

"Kayla va ser una humanista devota i compassiva, va dedicar tota la seva jove vida a ajudar els altres en recerca de llibertat, justícia i pau", afegia l'escrit dels pares. Després de conèixer-se la notícia, el president nord-americà, Barack Obama, va trucar als pares de Kayla per "oferir el seu condol".