El president d'Ucraïna, Petro Poroshenko, va denunciar que les milícies prorusses van atacar amb míssils Tornado la seu de l'Estat Major de les forces governamentals desplegades a l'Est d'Ucraïna. "Fa 25 minuts ha estat atacat el nostre Estat Major a Kramatorsk (regió de Donetsk) amb llançadores de míssils Tornado", va assegurar Poroshenko durant una intervenció davant la Rada Suprema o Parlament.

Poroshenko va afegir que una segona tanda va caure en una zona residencial de la ciutat, on van morir 5 persones i vint van resultar ferides, entre les quals hi hauria soldats i civils, segons un diputat de Kramatorsk. En total 15 míssils van caure la ciutat, alguns dels quals no van esclatar en caure al mig del carrer i van ser fotografiats pels veïns, que van penjar les imatges a les xarxes socials. Un dels projectils va caure sobre l'aeròdrom militar, on es va declarar un incendi, i l'ona expansiva va afectar els edificis i comerços circumdants. A més, un altre coet va caure en ple bulevard de Kramatorsk, fa uns anys bastió prorús i ocupat a mitjan 2014 per les forces lleials a Kíev.

Les forces governamentals ucraïneses i les milícies prorusses van aprofitar les últimes oportunitats de guanyar terreny en intensificar els combats a tota la regió de Donetsk abans de la represa de les negociacions de pau a Minsk.

Els representants d'Ucraïna i els separatistes prorrussos van començar una nova ronda de negociacions de pau a Minsk, preludi de la cimera entre Ucraïna, Rússia, Alemanya i França que se celebrarà avui a la capital bielorussa.

Obama truca a Putin

El president nord-americà, Barack Obama, va telefonar al seu homòleg rus, Vladímir Putin, per discutir "l'escalada de violència a Ucraïna" i el "continu suport" als separatistes per part de Moscou.