La Cancelleria bielorussa va informar d'"avenços" en la cimera per posar fi al conflicte ucraïnès que va reunir al Palau de la Independència de Minsk els líders d'Ucraïna, Rússia, Alemanya i França. "Hi ha avenços en les negociacions, però és difícil predir quan conclouran", va explicar Vladímir Makei, ministre d'Exteriors bielorús, a darrera hora de la nit. Els presidents ucraïnès, Petró Poroixenko; rus, Vladímir Putin; i francès, Francois Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, es van reunir sense els seus assessors després de més de tres hores prèvies de negociacions, sense que a l'hora de tancar l'edició s'hagués divulgat el resultat d'aquestes.

Per part seva, el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, va assenyalar que "la discussió és molt intensa" i que el document final podria ser presentat a la premsa avui. "Les converses es prolongaran probablement fins al matí", va afegir Grigori Karasin, viceministre d'Exteriors rus. Segons alguns mitjans, el document final inclouria l'entrada en vigor d'un alto el foc i la retirada de l'armament pesat d'una zona de seguretat, la profunditat de la qual encara està per decidir.

Paral·lelament, Ucraïna va amenaçar de declarar la llei marcial a tot el país si les milícies prorusses continuen amb la seva ofensiva, hores abans que s'iniciés la cimera de Minsk. "Per desgràcia, hem d'estar preparats per a dues variants: per a la pau i per defensar el país", va assenyalar el president ucraïnès, Petró Poroixenko, durant una reunió del Govern, tot afegint que el fracàs de la cimera de Minsk provocaria una situació "irreparable".

Almenys sis civils van morir i vuit han resultat ferits per foc d'artilleria a Donetsk, van informar les autoritats d'aquesta ciutat, la principal plaça forta dels separatistes prorussos a l'est d'Ucraïna. Segons l'Ajuntament, els projectils d'artilleria van caure sobre una estació de transport públic Tsentr, on van impactar en dos autobusos, que van quedar completament destruïts, i sobre l'entrada d'una fàbrica metal·lúrgica.