El president dels EUA, Barack Obama, va enviar al Congrés una proposta d'autorització per a l'ús de la força contra el grup Estat Islàmic (EI), un text que espera que serveixi com a base legal per a l'actual ofensiva a Síria i l'Iraq, considerada insuficient per alguns membres de l'oposició. L'esborrany enviat per Obama estableix un límit de tres anys per a l'ús de la força militar, llevat que es renovi l'autorització, i descarta "operacions de combat terrestre a gran escala i de llarg termini, com les que la nostra nació va dur a terme a les guerres de l'Iraq i l'Afganistan".

En aquest sentit, destaca el paper de les "forces locals" dels països on es combati l'EI, que han de dur a terme les operacions de combat terrestre, tal com ha passat fins ara a l'Iraq i Síria, però no inclou una limitació geogràfica de l'actuació nord-americana.

Per altra banda, ahir es van conèixer diverses execucions portades a terme per l'Estat Islàmic a diferents països. Així, la branca egípcia de l'EI ha executat vuit persones per suposadament col·laborar amb l'exèrcit egipci i la Intel·ligència israeliana a la península del Sinaí, segons un vídeo difós en fòrums extremistes. La majoria de les víctimes són membres de les tribus beduïnes Rmelat i Sawarka, segons la gravació, que mostra el "testimoni" de sis d'ells abans de ser degollats per milicians del grup wilayat Sina, que és lleial a l'Estat Islàmic.

El grup gihadista va executar set persones, entre elles cinc oficials de l'Exèrcit, a la ciutat iraquiana de Mossul després d'haver-les tingut retingudes durant diversos mesos. L'Estat Islàmic també va afusellar en públic a la mateixa ciutat una excandidata a diputada en els comicis parlamentaris de l'Iraq celebrats el 30 d'abril de 2014.