El Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar una resolució que intenta tallar les fonts de finançament del grup Estat Islàmic (EI) i altres organitzacions gihadistes i recorda la necessitat de bloquejar els seus fons. La resolució recull pronunciaments anteriors de les Nacions Unides orientats a impedir, per exemple, que l'EI obtingui ingressos del petroli que s'extreu i ven dels jaciments de l'Iraq que estan sota el seu control.

La resolució, aprovada pels quinze membres del Consell, condemna la "participació en el comerç directe o indirecte", en particular de petroli i derivats, amb l'EI, el front sirià Al Nusra, proper a Al-Qaeda, i altres grups radicals. També reafirma que els estats membres de l'ONU han d'assegurar-se que els seus ciutadans no posin els seus actius o els seus recursos econòmics a disposició d'aquests grups, especialment en la comercialització de petroli i derivats.

La resolució recorda una altra anterior aprovada l'any passat que obliga els estats a "congelar sense retard" els fons financers i altres tipus de recursos econòmics de l'EI, Al Nusra i altres grups gihadistes.

L'Estat Islàmic va publicar una suposada entrevista amb Hayat Boumedienne, la vídua del terrorista Amedy Coulibaly, que va atacar un supermercat jueu a París al gener, en la que seria la pretesa confirmació d'aquesta organització que la dona es troba en el "califat". El text apareix en el número 7 de la revista Dabiq dels radicals, difosa a internet. Boumedienne suposadament afirma que la seva "emigració" al califat va ser fàcil: "No vaig trobar cap dificultat. Viure a la terra on s'aplica la llei d'Al·là és fantàstic, em sento alleujada ara que he complert amb la meva obligació".