El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va informar que el seu Govern va frustrar un nou pla per deposar-lo i va anunciar que ha estat detingut un grup de persones entre els quals hi ha oficials de l'aviació militar, en una estratègia "traçada des de Washington". "Hem desarticulat, hem desmantellat, un atemptat colpista contra la democràcia, contra l'estabilitat de la nostra pàtria", va assenyalar Maduro durant un acte de commemoració del Dia de la Joventut a Caracas.

El president veneçolà va afegir que "es tracta d'un intent d'utilitzar un grup d'oficials de l'aviació militar per provocar un fet violent, un atemptat, un atac" que seria un intent de reviure un cop d'Estat en contra seu que es va planificar l'any passat anomenat "cop blau".

Va informar que entre la nit de dijous la matinada d'ahir es van fer "detencions molt importants" dels presumptes involucrats en aquest pla. "Les investigacions continuen, estem desmantellant la resta d'aquest intent d'atemptat colpista", va dir.

Entre els objectius d'aquest atac, que s'havia de fer ahir, hi havia, segons Maduro, el palau presidencial de Miraflores o el lloc on es trobés participant en els actes de celebració del Dia de la Joventut, quan també es compleix un any de l'inici d'una onada de protestes antigovernamentals que va causar 43 morts.

Marxes de chavistes i opositors, així com enfrontaments entre suposats manifestants adversos a l'oficialisme amb funcionaris de seguretat van marcar el primer aniversari de l'inici de l'onada de protestes antigovernamentals. Tant l'oficialisme com els seus adversaris van reiterar la seva posició de responsabilitzar l'oposició o el Govern, respectivament, dels morts i ferits en aquests disturbis.