El president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, va fer una crida a no fer-se il·lusions sobre el compliment del que es va acordar durant la cimera de Minsk, on es va aprovar un alto el foc a partir de la mitjanit d'avui a diumenge. "No vull que ningú es faci il·lusions i que jo sembli un ingenu", va dir Poroixenko durant la seva visita a un centre d'entrenament de la Guàrdia Nacional als afores de Kíev.

Poroixenko va afegir que "encara falta molt per aconseguir la pau i ningú té la ferma certesa que les condicions per a la pau que van ser signades a Minsk es compliran". "Hi ha esperança que, malgrat tot, a partir d'ara la situació prengui el camí del fre de l'escalada, l'alto el foc i la retirada de l'armament pesat. I espero que precisament aquest camí ens condueixi a la pau", va assenyalar.

En tot cas, l'alta tensió es manté al front de l'est d'Ucraïna, on el Govern de Kíev acusa els rebels prorrussos de llançar una ofensiva final per modificar la línia de separació de forces abans de l'entrada en vigor de l'alto el foc. "A dia d'avui, tenint sobre la taula l'acord sobre l'alto el foc, els terroristes i les tropes russes han rebut l'ordre d'hissar la bandera a Debáltsevo i Mariupol", va assenyalar Piotr Mejed, viceministre de Defensa ucraïnès.