La defensa del Rei Joan Carles ha recorregut al Tribunal Suprem l'admissió a tràmit de la demanda de paternitat interposada contra ell per la dona de nacionalitat belga Ingrid Sartieau. Segons han informat fonts jurídiques, Sartieau també ha recorregut la resolució de la Sala Civil del Suprem d'admetre la seva demanda, ja que considera que no se li ha donat resposta a la petició de prova d'ADN que sol·licitava.

Un cop presentats els dos recursos, s'ha de traslladar al fiscal perquè informe i després la sala ha de resoldre, el que no passarà abans de 20 dies. La resolució dels dotze magistrats de la Sala Civil considerava "insuficients" els mitjans de prova presentats per Sartieau perquè la demanda de paternitat contra el rei Joan Carles prosperés, però sí suficients per admetre-la a tràmit.

Els jutges, que van rebutjar una altra demanda de paternitat presentada pel veí de la Bisbal d'Empordà, Albert Solà, expliquen que Sartieau presentar com a prova de la seva demanda una acta notarial que reflecteix les declaracions de la seva mare "sobre algunes circumstàncies de lloc i temps de la suposada relació sexual esporàdica que va produir la concepció", així com "l'afirmació d'alguns contactes amb persones de les qual es diu que són parents" de Joan Carles i proves d'ADN entre ella i Solà.

"No hi ha dubte que aquests mitjans de prova serien avui insuficients per a l'estimació de la demanda", deia el Suprem en l'admissió, i destacava que, de fet, així ho admetia la mateixa demandant. No obstant això, l'acte afegia que, d'acord amb la jurisprudència, els indicis "constitueixen un principi de prova suficient per a l'admissió a tràmit de la demanda".