El primer ministre grec, Alexis Tsipras, assegura que s'ha fet "un pas important" en les negociacions amb els socis europeus, encara que va destacar que "encara és aviat per parlar d'un acord". En declaracions a la pàgina digital del diari grec Real News, Tsipras va assenyalar que la negociació amb l'Eurogrup demà "serà difícil".

"La nostra força serà, una vegada més, el suport de la gent", va afirmar el primer ministre de la formació Syriza, que treballa amb el seu equip a contrarellotge durant el cap de setmana per preparar les posicions de Grècia de cara a l'Eurogrup. Tsipras va destacar que en els últims partits a Brussel·les "els nostres socis es van reunir amb una altra Grècia, que sap el camí que vol seguir".

Després d'una reunió maratoniana que va mantenir divendres a la nit Tsipras amb el seu equip, fonts governamentals citades per la premsa local van assegurar que l'Executiu és optimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord amb els socis malgrat les reticències que mostra Brussel·les. A l'Eurogrup de dimecres passat, Tsipras i Dijssebloem van acordar reprendre immediatament les converses tècniques entre Atenes i les tres institucions internacionals que formen la coneguda com troica: la CE, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional. Entre les veus reticents hi ha la del president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, que va dir ser "pessimista" sobre que dilluns s'arribi a un pacte, i la del president de la Comissió Europea (CE), Jean Claude Juncker, que va declarar que "encara queda molt per fer".

Atenes va al pròxim Eurogrup amb la proposta d'un acord pont que es financi a través de l'augment de la subhasta de Lletres del Tresor a 8.000 milions -actualment el límit és de 15.000-.