El ministre d'Economia argentí, Axel Kicillof, va considerar "desgavellat" que hi hagués un mòbil econòmic per presumptament encobrir terroristes com va adduir el mort fiscal del cas AMIA Alberto Nisman en la seva denúncia contra la presidenta del país, Cristina Fernández.

A partir de la presentació judicial de Nisman, el fiscal Gerardo Pollicita va sol·licitar divendres passat la imputació de Fernández, el ministre d'Exteriors, Héctor Timerman, i diversos col·laboradors, per suposadament haver orquestrat un pla per encobrir iranians sospitosos d'haver perpetrat l'atemptat contra la mútua jueva AMIA, el 18 de juliol de 1994, en el qual van morir 85 persones.

"En la denúncia s'explica una sobirana estupidesa en termes energètics i econòmics", va dir Kicillof a l'emissora Nacional Rock, en al·lusió al suposat pla d'encobriment per poder intercanviar cereals i petroli entre Argentina i Iran.

"No es pot comprar petroli a Iran, perquè és molt ric en sofre, que no és compatible amb les necessitats del nostre país, no ens serveix", va explicar el titular d'Economia argentí.

Segons Kicillof, el Govern argentí tampoc podia oferir a l'Iran cereals perquè "no pertanyen a l'Estat, sinó als productors i als comercializadors, és un negoci privat".

"És inexplicable, desgavellat. Aquest no pot ser el mòbil, així que per començar, en la denúncia hi ha un problema conceptual", va sentenciar.

Kicillof va criticar que Pollicita demanés la imputació de Fernández i va considerar que la sol·licitud parteix d'"una maniobra d'un sector del Poder Judicial". "Jo també tinc denúncies penals en contra, tal vegada em cridin i m'imputin", va assenyalar.

Per Kicillof "hi ha fiscals i jutges disposats a fer el joc d'enfangar davant la societat els funcionaris del govern, més enllà que aquests judicis per aquí porten anys i no es resolen mai, però generen titulars" de premsa.

Pollicita va demanar imputar Fernández, Timerman, i diversos col·laboradors per presumpte "encobriment per afavoriment personal agreujat" i possible "impediment o molèstia de l'acte funcional i incompliment dels deures de funcionari públic".

Petició d'imputació

Enfrontada a una petició d'imputació per presumpte encobriment a terroristes, la presidenta argentina, Cristina Fernández, va subratllar la seva disposició a ?"aguantar" el que sigui necessari, mentre el Govern continua la seva envestida contra la Justícia pel cas Nisman.

Per segon dia consecutiu, Fernández va encapçalar un acte públic sense referir-se a la sol·licitud d'imputació que va realitzar el fiscal Gerardo Pollicita davant la Justícia, divendres passat, arran de la denúncia presentada pel fiscal Alberto Nisman quatre dies abans de morir en estranyes circumstàncies.