Diversos "centenars de tombes" d'un cementiri jueu de la regió de Sarre-Union, al nord-est de França, van ser profanades, va indicar ahir el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, que va condemnar "amb la major fermesa" aquest "acte criminal".

"Farem tot el possible per identificar, detenir i lliurar a la justícia als autors d'aquesta ignomínia", va indicar el ministre en un comunicat.

Cazeneuve va assenyalar que un equip de tècnics d'identitat criminal va procedir a prendre proves per tractar d'identificar als autors d'aquest acte.

França "no tolerarà aquesta nova ferida que ataca als valors que tots els francesos comparteixen. Cap violència, cap manifestació de falta de respecte ni d'odi inspirat per qualsevol forma de racisme o intolerància religiosa afeblirà la nostra indestructible voluntat de viure junts en llibertat", va afegir.

El ministre va fer una crida a "l'afirmació del respecte de la dignitat humana, de la llibertat, de la tolerància i de la fraternitat".

Cazeneuve va revelar aquest succés poc després d'haver viatjat a Copenhaguen per interessar-se per la situació de la ciutat després del doble atemptat que va causar dos morts, un d'ells en un acte en el qual participava l'ambaixador francès a Dinamarca.

Per la seva banda, en el seu compte oficial de Twitter, el primer ministre francès, Manuel Valls, va qualificar l'ocorregut en el cementiri jueu d' "acte innoble i antisemita, un insult a la memòria. Es farà tot el possible per trobar als responsables".