El Jutjat d'Instrucció número 2 de Melilla ha citat a declarar en qualitat d'imputats vuit agents de la Guàrdia Civil pels suposats cops propinats a un immigrant subsaharià durant un assalt a la tanca el 15 d'octubre. Segons la interlocutòria signada pel jutge Emilio Lamo de Espinosa, se cita a declarar els agents -un comandant, un tinent i sis guàrdies civils- per determinar si l'ús de la força "va ser o no contrari a dret".

La imputació es basa en un vídeo gravat per l'ONG Prodein el passat 15 d'octubre, en què s'aprecia com un immigrant és envoltat i colpejat per un grup de guàrdies civils, que empren les seves defenses. Per al jutge, cal determinar si l'ús de la força va ser el permès per la llei, ja que, destaca també l'acte, en un enregistrament aportat per la Guàrdia Civil també s'aprecia com l'immigrant "sembla empunyar un garfi" a la mà dreta.

La intenció de Lamo de Espinosa, segons apunta, també és la de determinar si algun dels subsaharians que van saltar el passat 15 d'octubre la tanca podria haver comès algun delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, motiu pel qual s'ha fet oferiment d'accions a l'Advocacia de l'Estat. El vídeo presentat per l'ONG mostra, a més, que diversos agents traslladen l'immigrant, un jove d'origen camerunès, per lliurar-lo a les autoritats marroquines.

Un total de 35 subsaharians van aconseguir ahir arribar al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Melilla després de l'últim intent d'entrada massiva per la tanca fronterera, en què van participar un centenar de persones. La temptativa es va registrar cap a tres quarts de set del matí per la zona del perímetre propera al lloc fronterer de Barri Xinès, el lloc triat pels immigrants per a les últimes entrades a Melilla. Això es deu al fet que la proximitat a la tanca de diversos habitatges, al costat marroquí, facilita als subsaharians poder amagar-se.

Dels immigrants que van arribar al CETI, tres es queixaven de dolors a les cames, de manera que van ser traslladats a l'Hospital Comarcal per ser explorats. A més dels 35 que van aconseguir accedir a territori espanyol, una vintena es van enfilar a la tanca.