El PP valencià va aportar 3.413.985 euros a la caixa opaca o B de la sucursal que la trama Gürtel va establir a València sota la marca Orange Market, xifra que suposa el 99% dels 3.446.985 euros que, segons la policia, va obtenir l'entramat de Francisco Correa a la Comunitat Valenciana.

Aquestes són les principals conclusions d'un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional, datat el passat divendres i que complementa un altre del 31 de gener referit a l'anàlisi dels arxius del comptable de Gürtel , José Luis Izquierdo, trobats en un escorcoll al seu domicili. L'informe està dirigit al Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.

Del total de fons que van ser ingressats a la caixa B d'Orange Market a València -que dirigia Álvaro Pérez el Bigotes-, 1,8 milions van ser traspassats a la caixa opaca que la trama Gürtel tenia a Madrid, el que suposa un 52% del total.

Els agents conclouen en conseqüència que "una part important de la caixa B de l'organització situada a Madrid es nodria de les aportacions realitzades des de la caixa B de la societat Orange Market a València, els fons de la qual provenien o tenien origen en els ingressos realitzats per diferents entitats del PP valencià i persones vinculades a aquesta formació, per serveis prestats al mateix entre 2006 i 2009".

Aquestes conclusions s'extreuen a partir de l'anàlisi de l'arxiu d'un full de càlcul confiscat al comptable de Gürtel en un escorcoll domiciliari, que coincideix "en la pràctica totalitat" amb un altre intervingut a la seu d'Orange Market a València.

Entre les principals aportacions de la caixa B de València a la de Madrid n'hi ha una de 200.000 euros efectuada el març de 2007, que va ser anotada sota el concepte "lliurament acte fira" i que segons la policia es refereix a un pagament pel míting del Partit Popular celebrat a la Fira de Mostres de València el 31 de març de 2007. Aquesta quantitat va ser transferida íntegrament a Madrid tres dies després.

Al juny d'aquell any, Orange Market va ingressar 250.000 euros, que va transferir immediatament a Madrid, i que consten com a ingressats a l'arxiu confiscat a Izquierdo.

Els agents de la UDEF no consideren que hi hagués una periodicitat en els traspassos a Madrid, sinó que "aquests s'efectuaven a mesura que la caixa B d'Orange Market disposava d'efectiu suficient", segons consta en el seu informe.

A més d'aquestes relacions entre les dues caixes opaques, la policia detalla altres registres "per a un millor enteniment del funcionament de l'organització de Francisco Correa a la Comunitat Valenciana".

Així, es mostra com l'origen dels ingressos és el pagament d'actes celebrats per al PPCV i com aquests fons es van fer servir per al pagament de nòmines, complements retributius, despeses personals o pagament de material d'oficina, entre d'altres.

Amb aquests fons es van abonar a més multes per infraccions de trànsit a València, l'impost de circulació de vehicles propietat d'Álvaro Pérez i regals efectuats a l'exdirector general de RTVV Pedro García i la seva dona; l'exdiputat i exsecretari general del PPCV Ricardo Costa; l'exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos i a l'exsecretària autonòmica de Comunicació Nuria Romeral.

Vehicle en renting

També consta en aquesta comptabilitat B el pagament d'un vehicle (Mini Cooper S) que va ser utilitzat inicialment sota un contracte de renting, per la que va ser administradora de diverses empreses de la trama Gürtel, Isabel Jordán, i posteriorment comprat per Álvaro pérez a través d'una societat intermediària i utilitzat per Pedro García.