El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar ahir que amb actuacions com la detenció de l'alcalde de Caracas, Antonio Ledezma, estan "desmantellant un cop continuat" promogut pel govern d'EUA, al qual va acusar de sortir "en defensa dels colpistes".

"El Govern dels Estats Units surt en defensa dels colpistes a Veneçuela de manera directa, pretén la impunitat per seguir el seu pla", afirma el governant veneçolà en un missatge a la xarxa social Twitter.

"Estem desmantellant un Cop Continuat promogut des dels Estats Units, alerto Governs i Pobles del Món, ja n'hi ha prou d'abusos imperials", afirma Maduro en un altre missatge.

El cap d'Estat veneçolà va assegurar fa una setmana que havien frustrat un pla de cop d'estat i que havia estat detingut un grup de militars de la Força Aèria veneçolana, una conspiració que, segons ell, hauria estat "traçada" des de Wa?shington i en la qual també haurien participat dirigents opositors veneçolans. Entre aquests dirigents opositors, el Govern ha assenyalat María Corina Machado, el diputat Julio Borges i l'alcalde metropolità de Caracas, Antonio Ledezma, detingut dijous per agents dels serveis d'intel·ligència.

Segons Maduro, aquest pla "es pensava activar" els dies 11, 12 i 13 de febrer, però el seu Govern ho va aconseguir detectar i desemmascarar "a temps".

El Ministeri Públic de Veneçuela va informar ahir que acusarà Ledezma de suposada vinculació amb una conspiració per "organitzar i executar" actes violents contra el Govern de Maduro.